Боюмда бар, тишиме пломба салдырсам болобу? Стоматолог жооп берет

2019.07.04, 10:25
247

Менин эки айлык боюмда бар. Тиш доктурга кайрылып, пломба салдырсам болобу? Балага зыяны жокбу?

Эксперттин жообу
04.07.2019, 10:26

Нуржамал Канатбекова

Стоматолог

Ооба дарыласа болот. Бирок, айрым факторлорду эске алуу керек.

  1. Кош бойлуулугуңуз нормалдуу өтүп эч кандай патологиялар жок.
  2. Мурда тишиңизди дарылаткансыз жана анестезияга (уколго) аллергияңыз жок экенин билесиз.

Негизи 12 жумалык мөөнөттө гинекологдор өздөрү төрөткө чейин тиштериңизди дарылап алыңыз деп, стоматологго жөнөтүшөт. Ага чейин дарылабай турган оң.

Бирок тишиңиз чыдатпай ооруп, кыйнап жатса, анда дарылоого туура келет.

Аман-эсен көз жарып алыңыз!

0
Пайдалуу жооп
Анонимдүү колдонуучунун суроосу модератор текшергенден кийин гана сайтка жайгаштырылат. Эгер сиздин сурооңуз тез жайгашсын десеңиз анда биздин социалдык түйүндөрдүн бирине катталыңыз.
Ɵзүн туура алып жүрүү
биздин сайтта:
сөгүнгөн сөздөрдү жазганга болбойт
суроолорду ким жазса, ага карата мазактаган, шылдыңдаган сөздөрдү жазууга болбой
кимдир бирөөлөрдү коркутуп үркүтүү, же жекеме-жеке сүйлөшүүгө чакырууга болбойт
дискусиянын катышуучуларынын кадыр баркына шек келтирүүгө, басынтууга болбойт
КР нын мыйзамына каршы келген жоопторду чыгарууга болбойт
жоопторду транслитке чыгарууга болбойт
жоопторду башкы тамгалар менен бөлүп чыгарууга болбойт
адамдардын тутунган динине, улутуна асылган, басынткан сөздөрдү жазып чыгарууга болбойт
бир эле суроого ар кайсы ник менен жазууга болбойт
ник менен сөгүнүп сагынган сөздөрдү жазууга болбойт
суроого тиешеси жок жоопторду жазууга болбойт